Hogyan szervezz születésnapi meglepetésbulit – felnőtteknek?

 

Azt gondolod, hogy a szülinapi buli csak gyerekeknek való? Hogy kinőttük már abból a korból, amikor az ember ünnepeltként még színes szülinapi kalapot visel? Lehet, hogy már elmúltunk 18 évesek, de ez még nem jelenti azt is, hogy nem szeretnénk, ha egy nap csak rólunk szólna! Olvass tovább, összegyűjtöttük neked a leghasznosabb tudnivalókat egy meglepetésbuli szervezéséhez!

 

Ha a szám kerek

 

Ha egy szeretted, rokonod, barátod 25, 30,40 vagy 50 éves lesz, azért az elég jelentős esemény ahhoz, hogy igazán méltóképpen ünnepeljétek meg a kerek évszámot! Legyen szó akár iszogatós-beszélgetős estéről, hajnalba nyúló társasjáték partiról, vagy egy igazán tombolós-táncolós buliról, felejthetetlen élmény, ha az ünnepelt családtagjai és barátai együtt szórakoznak.

 

Különösen kellemes meglepetés a buli, ha a szülinapról sokan „megfeledkeznek”, és este, amikor az ünnepelt hazaér, hirtelen ott van mindenki, akit szeret:)

Persze egy születésnapot megszervezni nem könnyű, ezért összeírtam neked néhány lépésben, hogyan készülhetsz fel a Nagy Napra!

 Print PrintPrint

 

 

 

Előkészületek

 

Amennyiben úgy döntesz, hogy magadra vállalod egy barátod bulijának megszervezését, érdemes néhány alapvető dolognak kiemelt figyelmet szentelned.

 

A vendéglista

A vendéglista összeállításához praktikus néhány közös barát segítségét kérni, nehogy bárki kimaradjon, akit az ünnepelt látni szeretne.

 

Meghívók

Ne felejts el időben szólni a résztvevőknek! Meglepetésbuli esetén általában nem kell dizájnos meghívókra gondolni, elég egy körtelefon, vagy egy titkos facebook-csoport, ahol egyeztethetitek a részleteket.Vigyázz! Ha úgy döntesz, hogy facebook csoportot, vagy -eseményt hozol létre, akkor feltétlenül figyelj oda, hogy titkos legyen a beállítás, különben hamar kiderül a turpisság!

 

A buli témájának meghatározása

Kerek számoknál népszerű a „sebességkorlátozós” party, amikor minden az ünnepelt évszáma körül forog. De lehet, a kedvelt “Happy Birthday” dekoráció is, vagy a jól bevált boldog szülinapot dekoráció.

 

A helyszín kiválasztása

Otthonában lepitek meg az ünnepeltet? Esetleg elcsábítjátok egy étterembe? Bekötitek a szemét és elviszitek mondjuk egy paintball-pályára? A lehetőségek végtelenek:)

 

Dekoráció                                                                                                                              

Számos és színes lufikkal is feldobhatod a helyszínt: a felfújt lufikra alkoholos filccel jókívánságokat lehet írni. Egy nagyon kedves megoldás lehet, ha felfújt piros lufikból a falra egy szív alakot raktok ki és a vendégek nevét egyenként ráírjátok.                                                                                                                                                                                                                                                              

Az évszámot is ki lehet írni a falra, vagy picire felfújt lufikból, vagy fényképekből. A kellékek beszerzését semmiféleképpen ne hagyjátok az utolsó pillanatra – kivéve, ha a Partyholmi webshopját választjátok, mert ha tőlünk rendeltek, akkor akár már 2 nap múlva megérkezhet az összes szükséges dekoráció:)

 

 

felnőtt party szülinap Partyholmi

kép forrása: pinterest

felnőtt party Partyholmi

kép forrása: pinterest

 

Inni- és ennivaló
Ha nem étteremben, vagy más, vendéglátó egységben tartjátok a bulit, akkor mindenféleképpen gondoskodni kell a megfelelő enni- és innivalóról is. Osszátok fel egymás között, hogy ki mit hoz, süt, kever, és akkor nem egy embernek kell három napig sütni-főzni!

Zene
Minden buli elmaradhatatlan kelléke a jó zene:)
A zenei paletta összeállításakor érdemes arra figyelni, hogy leginkább az este főszereplőjének ízlése legyen hangsúlyos.

 

 

felnőtt szülinap 3

kép forrása: pinterest

A nagy nap 

 

Meglepetésparti esetén természetesen a legfontosabb, hogy a szülinapos az utolsó pillanatig ne sejtsen meg semmit, így tehát a legnagyobb titokban kell tartani az eseményt.

 

Ha valakinek az otthonában tartjátok a bulit, akkor szánjatok legalább 1-2 órát a dekorációra és az előkészületekre, de külső helyszínen is érdemes ünnepi díszekkel feldobni a partit.

 

Ezután már csak arról kell gondoskodni, hogy az ünnepelt a megfelelő időben a megfelelő helyen legyen: a társaságból valaki kérjen sürgős lelki támogatást kedvenc éttermükben, vagy hívja fel az ünnepeltet a párja, hogy feltétlenül siessen haza, mert beszélniük kell…

 

És jöhet a MEGLEPETÉS!


Feltétlenül készítsetek képet is a meglepődött arcról, ezek kedves emlékként életre  szóló ajándékok lehetnek később.

 

Ide kattintva az összes felnőtt dekorációt találod.

18. születésnap

30. születésnap

40. születésnap

Lemosható tetoválás

 

 

Jó bulizást kíván
a Partyholmi csapata!